Llibres relacionats amb sanitat i sociosanitat per sant jordi
Amb l’arribada de Sant Jordi, els nostres carrers de Barcelona s’omplen de paradetes de llibres i roses, una festivitat esperada per tots els ciutadans/es.
Amb motiu d’aquesta festivitat, volem recomanar alguns llibres relacionats amb l’àmbit sanitari i sociosanitari. Aquest any, recomanem llibres associats amb cadascun dels nostres cicles formatius. No te’ls perdis!
Adiós a la inflamación – Cómo prevenir enfermedades, retrasar el envejecimiento y perder peso
Sinopsi:
Sents el teu ventre inflat? pesadesa en el teu cos? Et notes de mal humor, estressat o més cansat del normal? Sabies que darrere d’això es podria amagar un problema d’inflamació?
Augment de pes, problemes a la pell, mals de cap o patologies com la diabetis, l’hipotiroïdisme, l’esclerosi múltiple, el càncer o la depressió es podrien deure a una inflamació crònica.
En aquest llibre descobriràs que una dieta adequada, hàbits saludables i una bona gestió de les emocions són primordials per desinflamar-te i recuperar la teva salut.
La nutricionista Sandra Moñino, una de les expertes més grans en inflamació, ens dóna totes les claus i trucs per identificar-la, prevenir-la i combatre-la. A més, us ofereix un complet menú antiinflamatori amb receptes riques, fàcils, saciants i molt saludables.
Un manual imprescindible que millorar tots els aspectes de la teva salut i canviar la teva vida.
Gràcies a les seves explicacions clares i senzilles no cal ser un expert en nutrició per llegir i comprendre el llibre, el qual us ajudarà a descobrir dietes saludables per prevenir la inflamació.
Mi vida junto a un enfermo de alzheimer
Sinopsi:
L’Alzheimer és en realitat com una boira insidiosa, amb prou feines perceptible fins que tot el que tens al teu voltant desapareix del tot -va escriure John Bayley-. Després la boira es dissipa i apareix el precipici sota els teus peus.» La malaltia d’Alzheimer, caracteritzada per un deteriorament intel·lectual profund acompanyat d’una desorientació espai-temporal irreversible, és un drama que roba a les víctimes els records, la raó, la identitat i l’autonomia. Què li passa pel cap a algú que pateix aquesta malaltia?, es pregunta si se’n pot escapar?, s’adona del que li passa? No sabem si elabora pensaments i tampoc ens ho pot comunicar. Margarita Retuerto Buades, vicepresidenta de l’Associació de Familiars de Malalts d’Alzheimer de Madrid, sap perfectament què és viure amb l’Alzheimer, al seu marit José Antonio li van diagnosticar la malaltia quan tenia 56 anys. Aquest llibre, valent, sincer i compromès, és la seva aportació perquè sapiguem més sobre com tractar i afrontar aquest gran problema, i a més a més la voluntat de compartir les seves vivències, els coneixements que la pràctica i altres persones li han ensenyat, els problemes ètics que se li plantegen com a cuidadora, els suports que el fan seguir dia a dia endavant… I està escrit amb el convenciment que no hi ha res pitjor que l’aïllament i la solitud. La informació i l’amor són les millors medicines que es poden aplicar.
Aquest llibre ens apropa més a la realitat de les persones que pateixen alzheimer , així com a l’experiència i la vivència dels seus familiars i/o cuidadors.
De la mano – Testimonios de una enfermera
Sinopsi:
El relat commovedor d’una infermera i les vides que ha tocat al llarg de vint anys d’experiència.
Triat un dels millors llibres de 2018 per The Daily Telegraph, The Sunday Times, The Guardian, The Times, New Statesman, NetGalley i The Reading Agency .
Que «els infermers cuiden» és una cosa que tots hem sentit en algun moment. Assistir, oferir afecte i compassió i convertir-te en el factor humà indispensable que tot pacient necessita durant la seva estada a un hospital és una tasca imprescindible… I també molt dura.
Al costat de nadons nounats que superen la seva primera nit de miracle, malalts de càncer amb quimioteràpia, drogoaddictes i alcohòlics que arriben a urgències deixalles; en operacions a cor obert i acompanyant els familiars en dol… sempre hi ha una infermera o infermer. En aquest llibre Christie Watson ens porta de la mà a fer les seves rondes, a vetllar els guàrdies ia conèixer els seus pacients.
Amb una sinceritat bella i simple aquestes històries reals ens faran riure, plorar i reflexionar sobre allò que significa de veritat viure. Perquè, en els nostres moments més extrems, quan lluitem per subsistir, professionals com la Christie hi són amb nosaltres, oferint-nos el seu suport i cuidant-nos, ensenyant-nos que la vida és molt més que un tractament.
“La sanitat sobreviu gràcies a la compassió i l’amabilitat de persones com ella.”
The Times
Font:
https://www.casadellibro.com/libro-de-la-mano-testimonios-de-una-enfermera/9788466347907/9480454
Per a aquells/es professionals de la sanitat és un llibre molt recomanable on apareixen diferents vivències i històries, apropant-te a la realitat dels hospitals. Un llibre ple d’emocions tant bones com dolentes.
El niño al que se le olvidó cómo mirar. Comprender y afrontar el autismo
Sinopsi:
El nen a qui se li va oblidar com mirar» és una de les esfereïdores històries que s’expliquen en aquest llibre sobre l’autisme. Un trastorn que cal entendre com una manera peculiar de ser i d’enfrontar el món. Al costat d’aquesta, es descriuen altres històries que ens mostren que aquesta alteració del neurodesenvolupament és tremendament heterogènia i requereix una observació i una comprensió profunda de les singularitats de cadascuna d’aquestes persones. Partint d’una interpretació adequada de les conductes observables, els autors ens descobreixen una sèrie d’estratègies de tractament i conviden pares i educadors a posar-les en pràctica.
Font:
És un llibre magnífic per a pares, estudiants, educadors/es o simplement per a aquells/es que vulguin indagar més en el tema de l’ autisme.
Batallas de una ambulancia
Sinopsi:
Batalles d’una ambulància és un llibre basat en fets reals: 29 avisos que viu un equip d’emergències. Batalles guanyades, perdudes i totes barallades pel personal sanitari d’una UVI Mòbil relatades en primera persona per l’autor. A través d’una narrativa humanista, clara, realista i allunyada de la morbositat i xerrameca, Alberto ens agafa de la mà per acostar-nos a la vora d’una llitera on ens mostra sense embuts el que hi passa. Vida i mort com les dues cares inevitables de la moneda que és viure. Emocions a flor de pell, llàgrimes que donen pas a esperança i il·lusió i de les quals l’autor, juntament amb 35 col·laboradors, en treuen conclusions de vida útils i pràctiques, basades en la realitat que algun dia ens pot tocar viure a qualsevol. Llegir-lo és esquerdar-se, i deixar entrar la llum i sortir els records, i tornar a una infantesa de cop, i fer-se vell sense adonar-se’n Merce Roura Vaig començar aquest llibre esperant trobar-me amb el que una persona sent quan s’enfronta al que la resta de mortals ens passem la vida intentant evitar. Pensava que seria una successió de maneres de veure la cara al dolor, a la part desagradable, al costat fosc, a la misèria, a la ràbia ia la frustració que estava equivocada. Resulta que esperava un llibre de penes i laments i em vaig trobar un cant a la vida. Elena Arnaiz
Font: https://www.casadellibro.com/libro-batallas-de-una-ambulancia/9788491837657/6390470
Recomanem aquest llibre per a aquells/es estudiants de TES, de segur que us serà útil per acostar-vos una mica més a la realitat del dia a dia d’aquesta professió a més, també la recomanem per a aquells/es que ja l’exerceixen, ja que segurament se sentin identificats amb algunes o moltes de les situacions i vivències plasmades en ell.
Esperem que la nostra selecció us hagi estat d’ajuda i regaleu o us autoregaleu alguna d’aquestes lectures i en pugueu gaudir-les.
Des de Cedesca us desitgem una feliç Diada de Sant Jordi plena de roses i llibres.